Euasparagus

Ποιότητα και Ασφάλεια

Στην Ελλάδα, το σπαράγγι καλλιεργείται σε περιοχές τόσο υψηλής οικολογικής αξίας όσο και απαράμιλλης ομορφιάς.

Euasparagus

Διατροφική αξία

Το σπαράγγι, πέρα από τη μοναδική γεύση του, διακρίνεται για τις ευεργετικές διατροφικές του ιδιότητες.

Euasparagus

Συνταγές

Τα σπαράγγια είναι προτιμότερο να μαγειρεύονται στον ατμό, ώστε να διατηρούν τη λεπτότητά τους στην υφή και στη γεύση.

Το σπαράγγι ξεκίνησε από τις εύκρατες περιοχές της Μεσογείου ένα μακρύ ταξίδι διατροφικής και γευστικής καταξίωσης, πριν ενταχθεί οριστικά στις γαστρονομικές προτιμήσεις των Ευρωπαίων. Σήμερα καλλιεργείται σε πολλές χώρες του κόσμου και καταναλώνεται σε ακόμα περισσότερες.

Στην Ευρώπη, η ποιοτική παραγωγή σπαραγγιού στοχεύει, γενικότερα, στην ικανοποίηση των καταναλωτικών αναγκών των Ευρωπαίων, ενώ το ελληνικής παραγωγής ευρωπαϊκό σπαράγγι, ειδικότερα, κατέχει υψηλή ανταγωνιστική θέση στην παγκόσμια αγορά. Οι γεωργικές περιοχές στο Αγίασμα Καβάλας, στο Τυχερό Έβρου και στην πεδιάδα του Αγρινίου στην Αιτωλοακαρνανία είναι από τους σημαντικότερους τόπους καλλιέργειας του σπαραγγιού στην Ελλάδα.

Οι φορείς των περιοχών αυτών συνεργάζονται στα πλαίσια του προγράμματος «Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης Σπαραγγιού στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. (Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία)».

cavala coop spargel Agiasma askge ΑΣΚΓΕ Κομάρων

european